Wat
  • Berg
  • Gletsjer
  • Grot
  • Kloof
  • Krater
  • Meer
  • Rivier
  • Rotspartij
  • Vulkaan
  • Waterval
Waar

IJsland-Travel

IJsland Travel

IJsland Travel, alle informatie voor jouw reis naar IJsland

IJsland is overweldigend

De natuur in IJsland is onovertroffen en ongerept en bevat vulkanen, kraters, gletsjers, meren en watervallen. Maar ook zwarte en parelwitte stranden, watervallen in alle soorten en maten, lavavelden, bergen en woestijnen. Veel plekken zijn als een oase van rust maar op sommige plekken is het natuurgeweld overweldigend. 

Een ding is zeker, de schoonheid van de natuur is als buitenaards. Of je nu in de zomer of winter naar IJsland reist, ieder seizoen heeft zijn unieke kenmerken. Ben je er in de winter geweest en je komt later in de zomer terug dan tref je een heel ander plaatje. 

Het grootste deel van de bevolking van IJsland woont in Reykjavik en de directe omgeving, de rest van de bevolking in kleine dorpjes langs de kust. In het binnenland tref je naast de prachtige natuur geen dorpjes, het is onbewoonbaar en je komt er alleen met een 4×4 auto of georganiseerde excursie. De wegen zijn onverhard en vaak een uitdaging om te rijden, je zult ook regelmatig een rivier moeten oversteken om je weg te vervolgen.

De ring 1 is goed te rijden en vort je langs de hele buitenkant van het eiland, op de Westfjorden en Snæfellsnes na. Mocht je de Dýnjandi willen bezoeken dan is een onverharde weg niet te vermijden.

Ik wens je veel leesplezier op de pagina en hoop dat je hier inspiratie uit haalt voor jouw reis naar IJsland!

IJsland documentaire

IJsland documentaire

IJsland documentaire door Johan Spies. In de zomer van 2019 trok Johan Spies 31 dagen alleen door IJsland in een 4×4. Volg zijn reis in deze documentaire.

Lees verder »
Kamperen IJsland

Watervallen IJsland

In deze post plaatsen wij foto’s van watervallen op IJsland, gemaakt door reizigers. Wil je jouw foto’s hier plaatsen, neem dan contact met ons op.

Lees verder »
Amazing landscape on the road in the East Fjords in Iceland

Camperreis IJsland

IJsland met camper is een unieke ervaring. Het grote voordeel van een rondreis door IJsland met de camper is dat je geniet van optimale vrijheid.

Lees verder »
Fotografie IJsland

Fotograferen op IJsland

Fotograferen op IJsland? Lees alles wat jij moet weten voor jouw fotografie reis naar IJsland. Leuke tips over wat mee te nemen op jouw reis naar IJsland.

Lees verder »
Road in Golden Circle region of Iceland IS Europe

Golden Circle

De Golden Circle is voor velen de eerste kennismaking met IJsland. Lees hier langs welke prachtige plekken de route loopt en waarom dit een uitstekende start is

Lees verder »