Auto huren in Reykjavik

auto huren Reykjavik

Auto huren in Reykjavik

Ga je een rondreis maken door IJsland? Dan valt het sterk aan te raden om een auto te huren. Je beslist zelf welke route je wilt volgen en houd je eigen reistempo aan. Met een huurauto bepaal je zelf waar, wanneer en hoe vaak je stopt. Als je alleen van plan bent om de ringweg te volgen volstaat een normale huurauto, maar voor het binnenland heb je zeker een 4×4 nodig omdat hier voornamelijk onverharde wegen zijn.

Autoverhuur Reykjavik

Ben jij van plan om eerst een paar dagen de hoofdstad te ontdekken? Dan is het verstandig om je auto te huren in Reykjavik, omdat in de stad zelf haast alle bezienswaardigheden op wandelafstand van je hotel liggen. In Reykjavik zijn er verschillende autoverhuurders waar je uit kunt kiezen. Deze liggen haast allemaal op wandelafstand van het centrum of zelfs in het centrum, waardoor je geen extra kosten maakt omdat je met de taxi naar de verhuurder toe moet. Je kunt de aanbieders al vanuit huis vergelijken zodat je weet wat de autohuur je ongeveer gaat kosten. Ook is het mogelijk om de huurauto al vanuit Nederland te boeken.

auto huren keflavik

Auto huren Keflavik

De internationale luchthaven van IJsland bevindt zich in Keflavik, waardoor dit een handige plek is om direct een auto te huren. Bij aankomst op het eiland haal je jouw huurauto op en rij je zelf naar je eerste bestemming. Een dag autohuur is gebaseerd op 24 uur en de teller begint te lopen op het moment dat je de auto ophaalt. Probeer dus om slim te boeken, zodat je niet voor een extra dag autohuur hoeft te betalen als je hier maar 2 uur gebruik van maakt. Er zijn verschillende prijsklassen en vaak daalt de prijs voor autohuur als je de auto langer huurt.

Goed voorbereid

Vaak is het goedkoper om lokaal een auto te huren in het buitenland, maar op de luchthaven zelf is het niet gemakkelijk om de verschillende prijzen en voorwaarden te vergelijken. Dit kun je al vanuit huis doen, zodat je goed voorbereid op weg gaat. Ook weet je al welk type auto bij aankomst op je staat te wachten. Tip: boek een auto die groot genoeg is voor je reisgezelschap en bagage. Als bij aankomst blijkt dat de auto net te krap is, heb je weinig opties en zal de verhuurder je waarschijnlijk voor een fikse prijs een upgrade aanbieden.

autohuur IJsland

Kwaliteit van de wegen

De best begaanbare weg van IJsland is Snelweg 1, bekend als de ringweg. Dit is de weg waar je waarschijnlijk het meest op gaat rijden, want deze loopt het hele eiland rond. Je kunt deze weg qua kwaliteit vergelijken met een Nederlandse autoweg. Het grootste gedeelte bestaat uit een éénbaansweg en het is over het algemeen erg rustig op de weg. In principe is de ringweg het hele jaar door open. Bij heftige sneeuwval is het mogelijk dat sommige delen worden gesloten.

4×4 huren

De grote wegen zijn vrijwel allemaal verhard en ook zijn er een aantal gravelwegen. Vanwege het losse grind is het hier wat lastiger om te rijden en ook kunnen er kuilen in de weg zitten, waardoor het rijden meer concentratie vereist dan je wellicht gewend bent. Hou je snelheid in de gaten, want zand en stenen kunnen schade aan je huurauto veroorzaken. Je kunt het best een 4×4 huren zodat je zeker weet dat je alle plekken kunt bereiken die je wilt bezoeken. Ook is het verstandig om een goede verzekering af te sluiten als je een auto gaat huren, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan bij het inleveren van de auto.

4x4 IJsland

Het binnenland ontdekken met een 4×4

De F-wegen in het binnenland en door de bergen trekken de echte avonturiers. Vanwege smeltwater en modder zijn deze wegen het grootste gedeelte van het jaar dicht. Over het algemeen gaan de wegen eind juni/begin juli weer open, maar dit is afhankelijk van de weersomstandigheden. Deze wegen kun je alleen met een 4WD betreden omdat je onderweg regelmatig rivieren moet doorkruisen. Houd in de gaten dat je op deze wegen bij de meeste verhuurders niet verzekerd bent met een huurauto.

Tanken in IJsland

Er zijn verschillende tankstations te vinden langs de ringweg en in de dorpjes en steden die je tegenkomt tijdens je roadtrip. Naarmate je verder van de hoofdstad weg rijdt liggen de tankstations wel steeds verder uit elkaar, dus wacht niet tot de teller in het rood staat voordat je gaat tanken om te voorkomen dat je stil komt te staan in de middle of nowhere.

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Gerelateerde berichten

IJsland winter met Voigt Travel
© IJsland Travel