Gullfoss

Gullfoss waterval

Gullfoss IJsland

Wat moet je weten als je de Gullfoss Waterval in IJsland bezoekt
De Gullfosss een van de meest kenmerkende watervallen van het land. De waterval is prachtig en op een goede plaats gelegen. Als je de kans krijgt om Gullfoss te bezoeken, moet je dit zeker doen! Voordat je de waterval en de omgeving bezoekt, zijn er een paar zaken die je moet weten voor een veilige en plezierige ervaring.

Het is waarschijnlijk een van de eerste watervallen die je in IJsland zult bezoeken. Gullfoss zal je niet teleurstellen, de kracht van de waterval is enorm!

Maar anderhalf uur van Reykjavik

Als je in Reykjavik verblijft en niet heel lang blijft, is de waterval een goede keuze om te bezoeken. Gullfoss ligt relatief dicht bij de stad ligt en is overweldigend mooi. Gelegen aan de Golden Circle (cirkelvormige route die begint en eindigt net buiten Reykjavik) en dus goed bereikbaar. De waterval is gelegen net in het midden van de rit op ongeveer anderhalf uur van Reykjavik. De rit ernaar op de Golden Circle is gemakkelijk. De wegen zijn goed onderhouden en erg mooi.

Je moet minimaal vier uur de tijd nemen om bij de waterval te komen, te genieten en dan terug te rijden. Tijdens de rit kom je ook voldoende mooie uitzichtpunten tegen waar je even kunt stoppen.

Je kunt gemakkelijk zelf rijden of je kunt ervoor kiezen om een tour te maken. Hoe dan ook, de ervaring is onvergetelijk en de rit is gemakkelijk. Als je niet gewend bent om in sneeuw en ijs te rijden, zorg er dan voor dat je langzaam en voorzichtig rijdt.

Je bekijkt de waterval van boven in plaats van beneden

Als je denkt aan alle watervallen die je al bezocht hebt, is de kans groot dat je die allemaal van onderaf hebt bekeken. Het unieke hier is dat je de waterval van bovenaf bekijkt. Het lijkt erop dat de IJslandse waterval ondergronds gaat. Het is een interessant perspectief waardoor het een van de beroemdste watervallen is. Als dit een van de eerste watervallen is die je op ziet, zul je het je zeker herinneren, omdat het een van de enige watervallen is met zo’n unieke formatie.

De waterval stort zich in een kloof van schuimend water, dus je kunt het niet eens vanaf beneden bewonderen. Er zijn meerdere hoeken van waaruit je de waterval van bovenaf kunt bekijken. Ze bieden elk prachtig perspectief op de krachtige waterval die in de rivier zich naar beneden stort. Het zien van een waterval die schijnbaar in de grond verdwijnt, is een ongewone ervaring! Of je nu houdt van fotografie of gewoon enkele geweldige reisfoto’s wilt voor je vakantieboekje, deze waterval zal je niet teleurstellen.

Gullfoss damp

Sommige uitkijkpunten zijn niet altijd toegankelijk

Als je IJsland in de winter bezoekt, is het nog altijd gemakkelijk om Gullfoss te bezoeken. De wegen zijn zo goed onderhouden dat je zelfs in de winter vrij gemakkelijk kunt rijden. In de winter heb je niet dezelfde uitzichtpunten als in de zomer of tijdens een laagseizoen. Het uitkijkpunt van het Gullfoss Visitor Center is veilig en goed onderhouden en het hele jaar door geopend. Er zijn ook trappen naar beneden naar een lager gelegen uitzichtpunt van op de waterval. Die zijn ook in de winter geopend, maar kunnen behoorlijk ijzig zijn. Draag stijgijzers als je het gebied tijdens de winter wilt verkennen.

Er is een pad dat naar beneden leidt naar een uitkijkpunt dat direct boven op de waterval ligt en dat open is tijdens de warmere maanden, maar gesloten is tijdens de winter. Als je de waterval vanuit dit uitzicht wilt zien, dan moet je in een warmere periode van het jaar een bezoekje brengen.

Een bezoek in de sneeuw is geen slechte ervaring en het ijs rondom de waterval maakt dat het er dromerig en uniek uitziet!

Vanaf het lagere uitkijkpunt zie je een poort die geblokkeerd wordt bij ijzige omstandigheden of guur weer. Deze poort leidt naar een pad dat je direct naast de waterval brengt. Het is een indrukwekkend uitzicht en laat je toe om van dicht bij en persoonlijk met de geweldige waterval kennis te maken. Als je hoopt het traditionele uitzicht op de waterval te zien, heb je altijd de kans om dit te doen vanuit de veiligheid van het bezoekerscentrum en de nabijgelegen uitkijkplatformen.

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Gerelateerde berichten

© IJsland Travel