Sky lagoon

sky lagoon

Nieuwe Sky Lagoon bij Reykjavik 

Blue Lagoon is een van de trekpleisters van IJsland, vanaf begin 2021 krijgt deze concurrentie van Sky Lagoon. De nieuwe geothermische Lagoon is te vinden in de haven van Kársnes vlakbij het centrum van Reykjavik.

Uitzicht op Atlantische Oceaan

Met een adembenemend uitzicht over de Atlantische oceaan moet Sky Lagoon een van de nieuwe toeristische hoogtepunten van IJsland worden. Door de lage rand van de lagoon (70 meter lang) ontstaat er het effect dat het lijkt of de lagoon doorloopt in de Atlantische Oceaan. 

Impressie Sky Lagoon

Sky lagoon Reykjavik
Geothermische baden Reykjavik
Lagoon ijsland reykjavik

Geothermische baden

Warmwaterbronnen zijn een onderdeel van IJslands cultuur en worden al eeuwen gebruikt om in te baden. Verspreid over het land vind je een groot aantal Geothermische baden met als meest bekende de Blue Lagoon. Zelf ben ik daar nog nooit geweest, eerlijk gezegd lijkt het mij ook net iets te toeristisch.

blue lagoon

GeoSea Húsavík

Aan de andere kant van IJsland vind je GeoSea. Deze warmwater baden bevatten het water wat uit boorputten die halverwege de 20ste eeuw zijn geboord. Het water uit deze putten bleek te rijk aan mineralen om te gebruiken voor het verwarmen van huizen.

Het water in GeoSea is rond de 38-39 graden en de locatie wort lang niet zo druk bezocht als Blue Lagoon. Het uitzicht over de oceaan is fantastisch, met een beetje geluk spot je zelfs een walvis. De meeste bezoekers zijn locals, en dat geeft de locatie ook wel weer wat unieks.

geosea husavik
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Gerelateerde berichten

IJsland winter met Voigt Travel
© IJsland Travel