Camperreis IJsland

Amazing landscape on the road in the East Fjords in Iceland

Camperreis IJsland: ontdek IJsland op jouw eigen tempo

IJsland met camper is een unieke ervaring. Het grote voordeel van een rondreis door IJsland met de camper is dat je geniet van optimale vrijheid. Je reist op je eigen tempo en kunt gaan en staan wat je wilt. Zo geniet je van de natuur en volg je een route die je zelf hebt bedacht. Je kunt in IJsland een tweewielaangedreven (2WD) camper of een vierwielaangedreven (4WD) camper huren in het formaat dat past bij het aantal personen waarmee je op reis gaat.

2WD camper huren

De tweewielaangedreven camper is een goede keuze als je in de zomermaanden een rondreis door IJsland wilt maken. In deze periode zijn de wegen het best begaanbaar en hoef je geen rekening te houden met moeilijke weersomstandigheden. Rij bijvoorbeeld met de camper over Golden Circle Route en blijf overnachten in de buurt van jouw favoriete bezienswaardigheden. Hou er bij het plannen van je camperreis IJsland rekening mee dat het met een 2wd camper niet mogelijk is om de binnenlandroutes te volgen. Deze wegen zijn aangegeven met een F en niet goed begaanbaar.

camper ijsland

4WD camper huren

De vierwielaangedreven camper maakt het mogelijk om heel IJsland te ontdekken, omdat je hiermee ook de doorgaande routes in het binnenland kunt rijden. De meeste wegen in het binnenland gaan vanaf eind juni/begin juli open. Als je nog niet precies weet hoe jouw reisroute er uit gaat zien en je het liefst ter plekke laat leiden, is het verstandig om een 4WD camper te huren zodat je echt kunt gaan en staan waar je wilt.

Camperreis IJsland

Campingseizoen IJsland

Tijdens je camperreis IJsland kun je overnachten op campings of in de vrije natuur. Officieel loopt het campingseizoen in IJsland van 1 juni tot 1 september. Buiten deze data zijn veel campings gesloten of slechts beperkt geopend. Het is toegestaan om vrij te kamperen in de natuur. Hier zitten wel enkele voorwaarden aan. Zo mag je je niet op privéterrein begeven, moet je voldoende afstand houden van officiële campings en uiteraard de natuur met respect behandelen.

Laat nergens afval of andere sporen achter zodat anderen ook van de ongerepte natuur kunnen genieten. In diverse nationale parken is het niet toegestaan om in de natuur te kamperen en ben je verplicht gebruik te maken van de officiële campings. Het gaat om de nationale parken Þingvellir, Snæfellsnes en Vatnajökull. Kamperen op een officiële camping biedt vaak wel meer comfort omdat er doorgaans een wc, warme douche en elektriciteit aanwezig is.

Camper huren IJsland

Gevarieerd camperaanbod

Je hebt een ruime keuze uit verschillende soorten campers bij de verhuurders op IJsland, zodat je jouw vakantie naar IJsland met camper helemaal aan kunt laten sluiten bij je reiswensen. Zo zijn er budgetvriendelijke en kleinere campers die zeer geschikt zijn voor avontuurlijke reizigers die IJsland op zijn puurst willen ervaren. Liever wat meer luxe? Kies dan voor een ruime en comfortabele camper met een keuken, verwarmingssysteem of zelfs een badkamer met warme douche. De meeste campers zijn geschikt voor 2 tot 6 personen.

Betaalbare manier om IJsland te ontdekken

Door een camper te huren en in de natuur of op een camping te overnachten ben je vaak goedkoper uit dan wanneer je in hotels overnacht en een auto huurt. Je kunt namelijk af en toe zelf koken en hoeft niet mee met tourtjes om bezienswaardigheden te bezoeken. Ook kun je er af en toe voor kiezen om een nachtje helemaal gratis te slapen in de natuur. Dit is niet alleen goed voor je budget, maar ook een zeer bijzondere ervaring. Vergeet niet om een slaapmasker mee te nemen als je in de zomer gaat kamperen. Het wordt dan namelijk bijna niet donker in IJsland!

Kamperen IJsland

Bezienswaardigheden IJsland

Met de camper heb jij de vrijheid om je eigen reisroute samen te stellen. IJsland heeft adembenemende landschappen en de omgeving is rustig, waardoor je hier helemaal tot rust komt in de natuur. De bevolking is altijd vriendelijk en gastvrij. Ben je de weg even kwijt? Twijfel dan niet om iemand om hulp te vragen. Breng zeker een bezoek aan de fjord Skagafjördur om te wandelen, paardrijden en raften.

Golden circle

Ook de Gouden Cirkel route mag je niet overslaan. Deze route komt langs de drie grootste hoogtepunten van het eiland:
de geisers bij Geysir, de imposante waterval Gulfoss en Nationaal Park Thingveillir. Met de camper kun je nog vele andere stops aan de route vastplakken. De Diamond Cirkel is een uitstekend alternatief in het noorden van IJsland als je meer van de gebaande paden wilt gaat. De 260 kilometer lange route leid je via prachtige landschappen langs onder andere het meer van Mývatn, de waterval van Dettifoss, Húsavik, oftewel de walvishoofdstad van Europa, en de Asbyrgi kloof.

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Gerelateerde berichten

IJsland winter met Voigt Travel
© IJsland Travel